ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса

Животът днес

ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса

86919
на 25.02.2020
ВАЖНО: Ето как трябва да се носят маските за лице срещу коронавируса
Автор:   ПИК

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, заяви, че коронавирусът ни плаши толкова много, защото не знаем подробности. Иначе, сподели той, страната ни е готова за COVID-19.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Пулмологът обясни, че коронавирусът дори е по-малко смъртоносен от грипния вирус за момента. Д-р Симидчиев заяви, че маски в аптечната мрежа наистина вече няма.

„Преди да сложим една маска трябва да изчистим ръцете си. След което маската трябва да се сложи с по светлата страна към лицето, а твърдата да е към носа. Не трябва да пипаме маската отпред – нито когато я слагаме, нито когато я махаме. Веднъж ползвана една маска, е заразена и не може да се носи повторно“, каза той.

Ръцете са ни най – големия враг, нищо, че ни помагат много, обясни той пред "България он еър". „Няма смисъл здравите хора да ходят с маски. Те трябва да се използват от кашлящи, болни, хора“, каза пулмологът.

Една маска може да се носи не по – дълго от 6 - 8 часа. В моментът, в който усетим, че маската става влажна, трябва да я сменим веднага, обясни д-р Симидчиев. „Няма други средства, с които можем да заменим маските. Не може да използваме марля или шал“, каза още той.

„Колкото сме по-здрави, толкова по-трудно ще ни повлияе един вирус и затова са изключително важни балансираното хранене и чистият въздух“, заяви още д-р Александър Симидчиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ППДБ измисли нова опорка - ГЕРБ помогнала на Путин да започне войната срещу Украйна (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ППДБ измисли нова опорка - ГЕРБ помогнала на Путин да започне войната срещу Украйна (ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК